Volg de pagina van Stichting Jumelage Arnhem op Facebook

Agenda

Contacten en evenementen tussen Arnhem en de partnersteden:

 

15.03.2019 bis 15.02.2020
100 jaar Bauhaus, ook in Gera

 

 

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u meewerken aan het levendig houden van de banden van Arnhem met Gera en/of Croydon? Neem dan contact met ons op!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)26 381 4304 (secretaris)
+31 (0)6 231 37 252 (voorzitter)

Raadhuis Arnhem
Rathaus Gera

Zoeken

Tiende Koksbal in Gera met oranje tintje

Op 17 maart 2001 werd het tiende koksbal gehouden in Gera waar voor de vijfde keer de beide Arnhemse koks Maarten van der Neut en Rob Ancona hun kookkunsten lieten proeven in het jaar dat de stedenband tussen Arnhem en Gera vijfentwintig jaar bestaat. Om dit een extra feestelijk tintje te geven besloten de beide vrouwen van de koks, Ingrid en Lo, samen met Marianne, van de Stichting Jumelage Arnhem, de koks die hier elk jaar vrijwillig koken eens extra in het zonnetje te zetten.

Lees meer en bekijk foto's

Delegatie STIOC bezoekt Gera

Op uitnodiging van de Arbeitsgemeinschaft Christlicher Kirchen uit Gera heeft een delegatie van de Stedelijke Internationale Oecumenische Contacten van de Raad van Kerken uit Arnhem Gera bezocht voor hun inmiddels traditionele 2 jaarlijkse ontmoeting.

Lees meer en bekijk foto's

1987-2011 Arnhem & Gera: 25 jaar verbonden in vriendschap

Ter ere van de 25 jaar verbondenheid tussen Arnhem en Gera heeft Stichting Jumelage Arnhem het boek 1987-2011 Arnhem & Gera: 25 jaar verbonden in vriendschap / 25 Jahre verbunden in Freundschaft samengesteld dat u kunt bekijken via Slideshare

Deelname Airborne International Youth Conference

Leerlingen van de Integrierte Gesamt Schule uit Gera hebben ook dit jaar weer deelgenomen aan de conferentie die verbonden is aan de Herdenkingen aan de Slag om Arnhem. Samen met jongeren uit verschillende landen van verschillende werelddelen en met nationaal en internationaal bekende gastsprekers en met veteranen van de slag praten zij over hun ervaringen uit het verleden. 

Lees meer en bekijk foto's

Duitse delegatie bij Airborne herdenking

Tijdens de Airborne Herdenking in Arnhem op 16 september was er een delegatie uit Gera aanwezig. Zij legden namens Gera een krans bij het monument in de Berenkuil. Zij waren zeer onder de indruk van de plechtigheid.  Later op de avond  waren zij aanwezig bij het concert en de bijeenkomst in de stadhuishal waar zij in gesprek waren met diverse gasten onder het genot van een hapje en een drankje. 

Lees meer en bekijk foto's